Články

05 NOV 2014

V sZnáma botanička a odborníčka na liečivé rastliny, RNDr. Eva Sitášová, prináša do Výmenníka Wuppertálska návrat k prírode. Už tento piatok, 7. 11. 2014 o 16-stej , sa môžu Košičania nie len dozvedieť množstvo zaujímavých informácií z oblasti botaniky, no naučiť sa vyrábať vlastnú domácu prírodnú kozmetiku bez akejkoľvek chémie .

 

 

vystava karpatskej nadacie a do priestoru-8313.JPG

Od pondelka (3. 11. 2014) až do konca novembra máte možnosť navštíviť zaujímavú multimediálnu výstavu „DO PRIESTORU“, prezentujúcu celoročné výsledky projektu Von z kruhu.

04 NOV 2014

Výstava Radosť vo farbe

Autor: Renáta Zolnaiová
IMG_1641zmensene.jpg

V pondelok 3. novembra sa vo Výmenníku Obrody otvorila výstava obrazov Gabriely Paluchovej.  Zvláštnosťou expozície je, že vystavované diela autorka vytvorila pohybmi hlavy, bez použitia rúk.

 

31 OKT 2014
IMG_4967 [1280x768].jpg

Keď chcete zistiť, čo je to sloboda, samostatnosť a zodpovednosť zároveň, musíte prekonať vlastné obavy a predsudky a postaviť sa na skejt. Potom to už ide samo. Skejteri Ďuri a Dano v našom výmenníku sa svojimi aktivitami snažia o priblíženie subkultúry, ktorou žijú, pre širokú verejnosť.

 

 

 

 

30 OKT 2014

„DO PRIESTORU“ je multimediálna výstava, predstavujúca výsledky celoročnej spolupráce umelkyne Ľudmily Horňákovej, seniorov z Košíc a neformálnej skupiny (FTL) Furčianske Tvorivé Letokruhy, ktorá vznikla počas komunitného projektu Von z kruhu.

Po úspešnom vyvrcholení Fashion Weeku s organizačným zastrešením K13 – Košických kultúrnych centier dostala zelenú módna prehliadka novej sezónnej kolekcie značky VYVA projektu SPOTs, ktorá sa odprezentovala v rámci podujatia Fashion Kid Lab. Kreatívne ženy pôsobiace vo Výmenníku Važecká pod vedením Jany Bučkovej obohatili predošlú kolekciu o sedemnásť modelov, z ktorých vybrali dvanásť módnych kúskov a predviedli ich verejnosti v košickej Kunsthalle. Tvorba oblečenia neustále pokračuje. „Zatiaľ ani samotné ženy nevedia, aké nové nápady a technológie ich čakajú, je to prekvapenie, no už teraz môžem prezradiť, že sa nám určite podarí oslobodiť od konvencií, chceme priniesť niečo nové, máte sa na čo tešiť“, prezradila Jana Bučková.

24 OKT 2014

Dvojgeneračná predajná výstava Ladislava a Attilu Tverďáka priniesla do Výmenníka Obrody kreslený humor a maľbu, mnoho návštevníkov a príjemnú atmosféru, ktorú si môžete vychutnať z našej reportáže. Príjemné sledovanie.

19 OKT 2014

Hra matematikou, matematika hrou

Autor: Renáta Zolnaiová
matemaitka_VB_oktober_WEB.jpg

Treba vedieť počítať na to aby sme si vedeli rozdeliť balíček cukríkov?

Ako sa dajú využiť vlastnosti čísel, aby sme mohli vyhrávať v zápalkovej hre NIM? Tieto zvedavé otázky zodpovie Mgr. Peter Mlynárčik z matematického ústavu SAV. Už túto  sobotu 25. októbra si na Vedeckom brlohu preveríme či je matematika hračka, a aké hry sa dajú hravo vyriešiť pomocou matematiky.

 

 

 

 

19 OKT 2014
kozmické častice.jpg

Na októbrovej kaviarni sa budeme venovať kozmickým energetickým časticiam a ich výskumu v Košiciach. 28. októbra príde prednášať prof. Ing. Karel Kudela, DrSc., z Ústavu experimentálnej fyziky SAV v Košiciach .

 

 

15 OKT 2014

Polievkový festival 2014 bol rekordný

Autor: Renáta Zolnaiová
prednaska_gregorek_wuppertalska-2.jpg

Na Polievkovom festivale sa v sobotu 11. októbra 2014 podávalo spolu 32 druhov rozmanitých polievok. Tretí ročník obľúbeného festivalu sa tak zapísal do Knihy slovenských rekordov v počte rôznych druhov polievok na jednom mieste.

 

 

14 OKT 2014

Čo priniesol festival Rozmanitosť 2014?

Autor: Renáta Zolnaiová
_DSC0293-2.JPG

K jesennému programu Košíc patrí už tretím rokom festival Rozmanitosť , ktorý priniesol obyvateľom Košíc tím projektu SPOTs. V týždni od 7. októbra do 11. októbra 2014 sme mohli zažiť niekoľko unikátnych koncertov a divadelné predstavie z tvorby slovenských aj zahraničných interpretov.

 

 

14 OKT 2014

Rozmanitý SUM SUM BAND v Košiciach

Autor: Renáta Zolnaiová
20141007-IMG_3948.jpg

Energická kapela Sum Sum band z Izraela vystúpila v utorok 7. októbra  v priestoroch Kasární / Kulturparku v rámci festivalu Rozmanitosť, ktorý už tretí rok organizuje projekt SPOTs, a predviedla jedinečnú show.

 

 

14 OKT 2014

Sólo Jing Lu pre Rozmanitosť

Autor: Renáta Zolnaiová
DSC_5936.jpg

V priestoroch Kasární / Kulturparku mohli Košičania 9. októbra vidieť jedinečné divadelné predstavenie. Jeho hlavnou predstaviteľkou bola rodáčka z Číny, Jing Lu.

13 OKT 2014

Výhercami tomboly sú majitelia lístkov s číslom 138 a 1775. Gratulujeme!

Ceny si môžete prevziať osobne po predložení vstupenky s uvedeným lístkom, na vrátnici Kasární Kulturparku v budove Bravo do 20.októbra 2014.

Kontaktná osoba je Renáta Zolnaiová, telefónne číslo 0948 506 454.

08 OKT 2014
kružok _ zmensene.png

V sobotu 4.10. sme ukončili festival Naše sídliská, a už je tu ďalší festival z produkcie Projektu SPOTs.

Kasárne/Kulturpark sa od utorka 7. októbra do soboty 11. októbra 2014 stanú spoločným priestorom pre ľudí rozmanitého pôvodu, etnika a kultúry. Spojí ich ľudskosť, vzájomná tolerancia a multižánrový program.

 

 

07 OKT 2014

Vyvrcholením Festivalu Rozmanitosť je Polievkový festival, ktorého súčasťou bude kuchárska šou.  Vďaka našim partnerom z reštaurácie VIA ROMA sa budú môcť návštevníci naučiť príprave jedál od renomovaného talianskeho šéfkuchára, Roberta Geretta. Roberto je zároveň jedným z hodnotiacich porotcov. Na Polievkovom festivale bude posudzovať kvalitu, chuť, vôňu a ďalšie vlastnosti približne tridsiatich ponúkaných polievok. Víťazná polievka získa zlatú lyžicu.

Polievkový festival začína o 14-stej, kuchársku šou uvidíte po 15-stej hodine, 11. októbra 2014 v Kásárňach/Kulturparku.

06 OKT 2014

Tvorivé dielne so Silviou

Autor: Peter Oborník

Silvia vás naučí, ako si z obyčajných materiálov vyhotoviť originálne predmety, ozdoby a šperky. Môžete ich darovať svojim blízkym, sú to naozaj jedinečné darčeky.

06 OKT 2014
Rozmanitost_Polievkovy_festival.jpg

Do bohatého jesenného programu, ktorý pravidelne pripravuje tím projektu SPOTs, patrí už tretím rokom festival Rozmanitosť. Približuje kultúrnu rôznorodosť mesta Košice cez jedlo, hudbu a komunitné aktivity a kreatívnym spôsobom predstavuje etnické, národnostné a iné menšiny žijúce v našom meste. O unikátnosti tohtoročného festivalu a jeho programe nám viac prezradila manažérka projektu SPOTs a dramaturgička festivalu Rozmanitosť Blanka Berkyová.

 

 

Príďte sa pozrieť na vertikálne závesné divadlo FLAT v sobotu, 4. októbra o 20:00 v Kasárňach/Kulturparku.

 

 

30 SEP 2014

Interview s Rodrigom Pardom

Autor: Renáta Zolnaiová
Rodrigo-Pardo-Flat.jpg

Vyvrcholením festivalu Naše sídliská aj Bielej noci je divadelné predstavenie FLAT z tvorby argentínskeho umelca Rodriga Parda. Svoje vertikálne – závesné divadlo FLAT (Byt) v spojení s tancom a multimédiami príde prezentovať prvýkrát aj do Košíc.

 

 

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk