Kúzliť v kuchyni nemusí len mama
V januári bude Vedecký brloh sústredený na čarovné procesy z kuchyne. Avšak pozor! Nepôjde tu o tradičné mamičkine dobroty.
Ako by sa vám páčilo pripraviť si chutnú zmrzlinu za pár minút, a to bez čakania na stuhnutie? Zaujíma vás ako je možné, že táto zmrzlina stuhne aj pri izbovej teplote? Deti staršie ako 6 rokov sú vítané na chutnom brlohu, kde si ukážeme tiež to, ako si uvariť vajíčko bez varenia.
A aby sme dokázali, že kúzelníkom v kuchyni sa môže stať aj vaša ratolesť, tak vám prednášajúca RNDr. Anna Uhrinová, PhD. ukáže, ako si ľahko vyrobiť doma vlastnú sopku.
Pripravte si lyžice na zmrzlinu, vidíme sa 25. januára od 14:00 vo Výmenníku Obrody pri kúzelníckych pokusoch z kuchyne.
Prtnerom Vedeckých brlohov je Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach.
Tu si môžete pozrieť video z brlohu Fyzika v kuchyni:
Vedecky Brloh - Fyzika v kuchyni from SPOTs on Vimeo.
Podujatie je spolufinancované z dotačného systému Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.
Autor článku: Magdaléna Haľková Čítané: 5588x