Aj v jeseni to bude 'Paráda'

04 OKT 15:22
Po úspešnej sérii podujatí s názvom „Sídlisková paráda“, pripravuje Centrum komunitného rozvoja Košice v rámci projektu SPOTs pre obyvateľov sídliska Terasa ich jesenné pokračovanie. Terasania sa môžu tešiť na sériu nápadmi nabitými aktivít, ktorých realizácia začne koncom októbra a bude pokračovať až do neskorého decembra.
Sídlisková paráda - jeseň - plagátFarby jesene sa koncom októbra na sídlisku Terasa, pomocou Centra komunitného rozvoja Košice začnú odkrývať v znamení výroby masiek, jesenných tekvičiek a ikebán. Obyvatelia sídliska budú mať možnosť  v spolupráci s výtvarníkmi, aranžérmi a pedagógmi vyskúšať si svoje zručnosti, možnosti, naučiť sa novým veciam a pritom spoznávať zaujímavých a príjemných ľudí. Svoje výrobky z tvorivej dielne budú môcť všetci použiť vo Večernom sviečkovom sprievode masiek tzv. “Helloweenskom pochode”, ktorý sa bude konať v okolí “Ružového výmenníka” na ulici Obrody.

Deti sa okrem iného môžu tešiť aj na „Noc strašidiel“, kde budú hľadať poklad, oslobodia Kežmarskú Bielu pani, ponaháňajú sa s Frankesteeinom a Draculom.

V decembri sa môžu obyvatelia sídliska tešiť na vyvrcholenie súťaže „Naj fotka leta“, ktorej účastníci mali v priebehu letných mesiacov možnosť zachytiť svojimi očami radosť, zábavu, emócie, hru, svoj pohľad na svoje sídlisko, miesto kde žijú. Odhaliť a ukázať svoj talent aj iným.

Poslednou aktivitou Sídliskovej parády budú „Tvorivé dielne“ realizované v decembri, ktoré budú zamerané na vianočnú tematiku.  Účastníci sa môžu zapojiť do výroby vianočných ozdôb, darčekov, pozdravov, zdobenia medovníkov. Vyvrcholením podujatia bude „predvianočný punč“ spojený s výstavou predmetov vytvorených v tvorivých dielňach.

Cieľom týchto aktivít je podporiť a rozvíjať skryté talenty v obyvateľoch sídliska. Za pomoci profesionálov im ukázať "ako ďalej". Zapojiť ľudí do diania v komunite, dať šancu vzniku novým partnerstvám a priateľstvám medzi umelcami a obyvateľmi a zapojiť do diania v komunite čo najviac organizácií a inštitúcií pôsobiacich na sídliskách (centrá voľného času, mimovládne organizácie, materské a základné školy, miestnu samosprávu).
Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5880x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk