Hlasujte: Ako by podľa vás mohol vyzerať mestský park?

26 MAJ 20:12
Mestský park v Košiciach, zdroj: Google MapsZMENA: Hlasovanie predĺžené do 7. júna 2010!!!

Mestský park v Košiciach je jedinou veľkou zelenou verejnou plochou. Jeho pozícia v centre mesta a postavenie vstupnej brány pre návštevníkov z neho robia atraktívnu lokalitu. Mestský park sa ako súčasť investičných plánov Európskeho hlavného mesta kultúry Košice 2013 bude v blízkej budúcnosti revitalizovať. Verejnosť má jedinečnú možnosť vstúpiť do tohto procesu a nahlas vyjadriť svoje návrhy a pripomienky ku jeho budúcej podobe.

Siedmeho mája 2010 sa v Mestskom parku a pizzerii Calabria v Košiciach odohrala motivčaná hra Future City Game, ktorá bola verejným prieskumom myšlienok a úmyslov občanov, odborníkov a aktivistov o budúcej podobe Mestského parku. Vznikli štyri návrhy, ktoré budú slúžiť ako príloha ku libretu verejnej súťaže pre revitalizáciu Mestského parku.

Najviac hier prebehlo v Košiciach


Podľa správy OSN bude v roku 2050 väčšina obyvateľov našej planéty žiť v mestách. Creative Cities je program organizácie British Council, ktorý sa už dnes prostredníctvom rôznych nástrojov snaží zlepšovať život obyvateľov v mestách. Jedným z týchto nástrojov je hra Future City Game, pomocou ktorej môžu občania vysloviť svoje želania, návrhy a nápady týkajúce sa verejného priestoru a života v meste. Od mája 2009 do mája 2010 sa na Slovensku uskutočnilo osem hier Future City Game, z toho sedem v Košiciach. Občania, aktivisti, organizácie, hráči hľadali riešenia revitalizácie nielen Mestského parku, ale aj obsahovú náplň pre starý liehovar alebo výmenník tepla, vytvárali základnú schému kampane zdravých potravín, navrhovali komiksového hrdinu, prisudzovali funkcie novej mestskej štvrti.

Myšlienky, ktoré počas hry vznikli, boli graficky spracované študentami architektúry z Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach. Ďakujeme všetkým hráčom a organizáciám za účasť na hre, veríme, že sa do skutočnosti podarí previesť čo najviac vašich nápadov.

Pripravili sme internetové hlasovanie o jednotlivých návrhoch, ktorého sa môžete zúčastniť aj vy. Hlasovanie potrvá len do polnoci 7. júna 2010!



Jednotlivé návrhy vo formáte PDF si môžete pozrieť kliknutím na jednotlivé odkazy.

Návrh č. 1: Funkčné plochy

Návrh č. 2: Vodný koncept

Návrh č. 3: Zóny

Návrh č. 4: Park v srdci mesta










Za vaše hodnotenie návrhov Vám vopred ďakujeme.
Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5800x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk