Na návšteve u seniorov

19 FEB 08:51
V uplynulých dňoch členovia tímu Košice 2013 prijali pozvanie klubu dôchodcov MČ Dargovských hrdinov. Projekt Európskeho hlavného mesta kultúry je pre všetkých, a tak sa diskutovalo aj o možnostiach kreatívneho zapojenia dôchodcov.
Christian Potiron a Beáta Andrejková z projektového tímu SPOTs na pracovnej návšteve v Klube dôchodcov na Sídlisku Dargovských hrdinov.V najbližšej dobe sa ponúkne možnosť zúčastniť sa najmä USE THE C!TY festivalu. Jeho druhý ročník sa už aktívne pripravuje a tento rok Košice zažijú používanie verejného priestoru a nové formy umenia aj v podobách, ktoré sú staršej vekovej kategórii celkom blízke - napríklad štrikované grafitti.



Záujem zo strany seniorov bol najmä o investičné projekty ako  baňa Bankov, či stará krytá plaváreň. Dostali odpovede na otázky týkajúce sa zámerov, a prípadnej realizácie, no najviac zaujal projekt SPOTs (jeden z kľúčových projektov Košíc ako Európskeho hlavného mesta kultúry 2013). Tento projekt poskytuje priestor kultúrneho vyžitia a aktívneho zapojenia sa všetkým, ktorí žijú na sídliskách. Podnety z tohto stretnutia bude možné zaznamenať v dotazníkovom prieskume, ktorý už onedlho prebehne v súvislosti s realizáciou projektu SPOTs na Furči.

Otvorený dialóg a komunikácia  - aj to patrí medzi ciele projektu Košice 2013. Preto budeme veľmi radi, ak nás budete kontaktovať, aby sme nabudúce možno prišli na návštevu práve k vám.
zdroj: kosice2013.sk
Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5886x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk