Premiéra divadla skončila žiadosťou o ruku

17 DEC 11:17

Ochotnícke divadlo, Divadlo nad vecou, ktoré vzniklo vďaka košickým výmenníkom sa teší z premiéry veselohry Neverte básnikom. Skupinka siedmich hercov po desiatich mesiacoch pravidelného nacvičovania stvárnila autorskú predlohu Michala Maguru.

 

 

„Poznal som jednu dámu, ktorá mala veľmi mladého chlapca. To bol námet. Aj mladý môže milovať staršiu ženu, ale všetko si len vymýšľam,“ dodal autor. Dobové kostýmy, repliky a prostredie zároveň pojednávali o pseudomorálke a hodnotách súčasnej spoločnosti. V hlavných úlohách sa stretla matka – vdova, v hereckom obsadení Miroslava Rybárová a jej dcéra, ktorú stvárnila Patrícia Popierová. K nim pribudli mužskí hrdinovia, mladší sluha v podaní Rastislava Diežku, ktorý vytvoril vzťah so staršou matkou a starší pán, bývalý pirát, Branislav Rybička, ktorý sa zahľadel do mladej naivnej dcéry. Aj napriek mottu: „Nikdy žiadnu nemilovať“ sa sukničkárom nepodarilo vzdorovať nežnému citu. Presvedčivé výkony hlavných hrdinov doplnili bravúrne výkony falošných priateliek, ktoré stvárnili Viera Kováčová a Sidónia Semanová a tuláčky, ktorú si zahrala najmenšia členka, Tamara Košová. Po záverečnom neutíchajúcom potlesku sa divadelná romanca premenila z fikcie na realitu. Rastislav Diežka požiadal pred publikom Výmenníka Obrody o ruku svoju priateľku: „Bolo to všetko spontánne. Neurobil som to kvôli tomu, aby to bola čerešnička na torte, alebo aby som ja nejako vynikol.“ Košické publikum si vďaka premiére Divadla nad vecou odnieslo domov neopakovateľný zážitok.

Autor článku: Peter Oborník Čítané: 2655x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk