Prvý týždeň výmenníka

08 MAR 19:32
Celý predchádzajúci týždeň bol výmenník na ulici Obrody na Terase otvorený všetkým „zvedavcom“, ktorí sa chceli dozvedieť, prečo sa v ich blízkosti zrekonštruoval výmenník na kultúrno-komunitné centrum, komu má slúžiť a akým spôsobom funguje. Počas celého týždňa (1. až 5. marca) ho navštívilo za týmto účelom približne 40 ľudí. Skladba ich veku bola rôznorodá. Od prváčika na základnej škole, ktorý sa minulý rok zúčastnil našich akcií v okolí výmenníka a bol zvedavý, čo môže s nami robiť v takej „peknej budove“, až po seniorov, ktorí sa vo výmenníku videli v rôznych rolách. Staršie dámy by privítali cvičenie (predpokladom jeho začatia je mesiac apríl), páni sa ponúkli skôr na klubové aktivity ako je hranie šachu alebo na rôznu pomoc pri podujatiach. Výmenník si prišli pozrieť aj deti medzi 12 až 16 rokom, ktoré sa tiež ponúkli na dobrovoľnú pomoc, ale aj ako účastníci rôznych pripravovaných akcií. Tak isto ponúkli pár nápadov, ktoré sú v procese zvažovania napr. radi by zorganizovali prvého apríla Deň bláznov alebo Halloweenskú noc vo Výmenníku.
Dizajnérska skupina KEKS s Christianom Potironom na porade k vizuálu výmenníka"Väčšina návštevníkov bola prekvapená z vnútorných priestorov výmenníka, jeho veľkosťou, útulnosťou a najmä jeho funkciou. Pozitívne hodnotila jeho blízkosť a otvorenosť pre rôzne skupiny obyvateľov a formy jeho využívania. S negatívnymi ohlasmi sme sa počas uplynulého týždňa nestretli." prezradili ochotne komunitné pracovníčky, ktoré vo výmenníku pôsobia.



Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5908x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk