Škôlkari z Hrebendovej vystavujú

01 APR 15:56
Skutočne všetkými farbami hrá v týchto dňoch interiér Výmenníka Terasa. Svoje výtvarné a remeselné práce na tému Veľká noc tam vystavujú šikovní škôlkari z Materskej školy na Hrebendovej ulici na Luniku IX. Po stenách visia namaľované obrázky a vo vitrínach všakovaké remeselné výtvory z papiera, vyfúknutých vajíčok, či vlny. Koľko práce a úsilia je schovaného za touto výstavou, povedala Anna Mandulová, zástupkyňa riaditeľky MŠ Hrebendová 5 na Luniku IX: "Je to výstava výtvarných diel a ručných prác detí od 3 do 6 rokov, teda v takom veku ako chodia do predškolského zariadania. Robíme to každoročne v našej materskej škole. Sprístupňujeme to verejnosti a toho roku, keďže sa otvoril tento výmenník, tak sme sa dohodli, že tentokrát zrealizujeme výstavu tu. Aby k nej mala prístup aj širšia verejnosť. Nie len Lunik IX."
Panáčikovia z vyfúknutých vajíčokAko dlho trvá kým pripravíte takúto výstavu? Ako dlho trvá deťom, kým nakreslia obrázky?

"To je relatívne. Záleží od šikovnosti detí a tvorivosti učiteliek. V podstate sú to také tri mesiace."

Čo si sľubujete od toho, že tento rok prvý krát vystavujete mimo Lunika IX?

"Sľubovať si od toho nesľubujeme nič. Chceme však prezentovať kladnú prácu a niečo pozitívne o Luniku IX. Nie stále len to negatívne. Pretože väčšinou sa či v správach, či v médiách prezentuje len to negatívne. A toto je niečo, čo dokážu tie decká urobiť, čo je veľmi pekné. Takéto veci však nikto neprezentuje."

Výstava potrvá do 8. apríla. Ak sa budete pohybovať v okolí Výmenníka terasa na ulici Obrody. Zastavte sa tam nachvíľu. Je sa na čo pozerať.

Fotogaléria z výstavy


foto: Tomáš Čižmárik
Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5840x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk