Štrikované grafity alebo Vlnená vlna

13 APR 21:00
Netradičnú formu pretvárania verejného priestoru sa chystajú predstaviť v najbližších dňoch umelci z britskej umeleckej organizácia Artyarn, ktorá sa zaoberá pletiarskym umením. Jej zástupkyne budú v čase od 16.4. do 20.4. v Košiciach. Počas týchto dní vám budú prezentovať svoje skúsenosti, ukážky práce a techniku spojenú so štrikovaným grafity.
Ilustračný záber - Štrikované graffityProjekt je rozdelený na viac častí. 16.4. o 16:00 hod. začneme s verejnou prezentáciou, po ktorej bude nasledovať víkendový workshop (17.4. od 10:00 do 16:00 hod, 18.4. od 14:00 do 17:00 hod.). Workshop je určený pre ľudí, ktorí sa stanú členmi pilotnej skupiny a budú svoje zručnosti odovzdávať ďalším Košičanom. Preto do spolupráce oslovíme Kluby dôchodcov, Domovy sociálnych služieb, Centrá voľného času a Materské centrá, aby nám posielali zástupcov.

V máji budete mať možnosť organizovať vlastné štrikované akcie prípadne zapojiť do spolupráce lokálnu výtvarníčku Vlastu Žákovú.

Finále projektu nás čaká počas festivalu Use The City (26.5. – 30.5.). Výsledky vašej práce budú dočasne inštalované v mestskom parku. S vašimi výrobkami sa obštrikuje jeden celý strom, inštalujú sa čiapky, šály na sochy, alebo sa umiestnia vaše štrikované odkazy na lavičky, zábradlie…

Štrikované grafity vás zavedú do sveta, v ktorom sa rôzne uštrikované veci ako čiapky, šály, pásiky stávajú súčasťou verejného priestoru. Dozviete sa, že je naozaj možné obštrikovať aj celý strom. Naučíte sa používať ihlice a budete môcť popustiť uzdu svojej fantázii.
Projekt sa zrealizuje aj vďaka špeciálnej finančnej podpore British Council, finančných prostriedkov MK SR.

V prípade záujmu kontaktujte: Výmenník Terasa 0918 937 332, vymennik.terasa@kosice2013.sk

Ilustračné zábery

Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 6136x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk