Ultraviolet movement - Vlasta žaková

26 FEB 10:44

Vlasta Žáková sa počas leta 2013 zúčasnila na rezidencii v Londýne v Red Gallery. Tu mala príležitosť spoznať mnoho kreatívnych ľudí, výsledkom čoho bola výstava s názvom Ultraviolet Movement (Ultrafialový pohyb) , ktorá sa konala na konci jej rezidencie. Teraz však, o pol roka neskôr, prichádza jej práca do Košíc. Vernisáž výstavy bude v Mestskom výmenníku 26. Februára o 19. hodine.

 

Dominantným momentom výstavy bude jemná socha osvetlená ultrafialovým žiarením v zatemnenej miestnosti. Zachytáva dve kreatívne línie, ktoré Žáková využíva vo svojich prácach – svet párty a svet kúziel. Zobrazuje masu ľudí, dav, ktorý sa transformuje do jedinej bytosti. Tá sa však zasekne kdesi medzi týmito dvomi svetmi v psychedelickom tanečnom pohybe.

 

Výstava je taktiež rozšírená o jej ďalšie práce, ktoré zobrazujú vzácne spomienky a ľudí z Vlastinej rezidencie. Celá táto výstava znamená veľký krok vpred v

Žákovej kreatívnom programe, pretože väčšina jej doterajších sôch bola viac statická. Predstavenie zahŕňajúce pohyb so sochou naživo sa bude konať na Otvorení výstavy, kde sa natočí a po zvyšok doby trvania výstavy sa bude premietať návštevníkom.

 

Výstava bude otvorená od utorka do soboty, vždy od 15:00 do 18:00. Predstavenie začne 26.2. o 19:15. V čase jej trvania nebude už nikomu umožnený prístup na výstavu, kedže piestor výstavy musí ostať úplne uzavretý a zatemnený, a to z dôvodu zachovania želaného účinku performance. Za pochopenie ďakujeme. 

 

text: Zuzana Kotíková, K.A.I.R.

 

Podujatie je spolufinancované z dotačného systému Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Autor článku: Magdaléna Haľková Čítané: 4639x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk