Veľkonočná tvorivá dielňa

03 APR 11:17
V stredajšie popoludnie (31.3.) Výmenník Terasa opäť ožil. Stretli sa tam mladí i tí skôr narodení, aby si ukázali čo to zo svojho umeleckého kumštu pri pripravovaní dekorácií na nadchádzajúcu Veľkú noc. Pod vedením pani Ildy z Umeleckého raja vznikali ozdoby a korbáče jedna radosť.
Pletenie korbáčov vo Veľkonočnej tvorivej dielni vo Výmenníku"Ide nám tu o to, aby sme si spolu niečo pekné ku sviatkom jari pripravili, aby sme si spestrili naše obydlia. Oživili ich pestrými farbami. Mládež i starší, ktorí sa tejto Veľkonočnej tvorivej dielen zúčastňujú sú veľmi šikovní a kreatívni. Tým, že robíme aranžovanie, je to o postupnom tvorení. Nedá sa dopredu povedať, že takto a takto sa to má robiť a takto to má vyzerať. Je to na cítení každého z nich ako si to potom dotvorí," povedala nám o priebehu Veľkonočnej tvorivej dielne Ildy.

S prípravou dekorácií pomáhala aj dobrovoľníčka Anna Crippa z talianského Janova, ktorá sa k pôsobeniu v tíme komunitných pracovníkov a dobrovoľníkov projektu SPOTs dostala prostredníctvom medzinárocného európskeho projektu Amicus Project: "Som tu vo výmenníku druhý krát. Budem tu pôsobiť 6 mesiacov ako dobrovoľníčka. No nie len vo výmenníku, ale vrámci celého projektu Interface, s ktorým Košice vyhrali titul Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Tvoriť Veľkonočné dekorácie je pre mňa veľmi zaujímavé, pretože u nás v Taliansku som sa s takýmto niečim nestretla. Je to pre mňa nové  páči sa mi to. Je to pre mňa aj nová skúsenosť s inou - slovenskou kultúrou."

Na záver vystúpil so svojim zhruba pol hodinovým vystúpením Karpatsko-nemecký spolok 'Mantáci', ktorý zaspieval nemecké a slovencké ľudové pesničky.

Fotogaléria z Veľkonočnej tvorivej dielne


foto: Tomáš Čižmárik a Zdenka Košová
Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5807x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk