Výmenník - Obrody

05 MAR 11:42
Adresa:
Adresa:Výmenník Terasa počas akcie "Maľujme si fasádu"Ulica Obrody, MČ Západ, Košice
vymennik.terasa@kosice2013.sk
+421 (918) 937 332
Prevádzkové hodiny:

Pondelok: 9.30-11.30, 12.00-18.00
Streda: 9.30-11.30, 12.00-18.00
Štvrtok: 8.00-11.30, 12.00-16.30

Počas iných dní nás nájdete na Magistráte, prípadne nás kontaktujte na uvedené mobilné telefónne číslo.


Mapa:


Zväčšiť mapu



Často kladené otázky:

Pravidlá Výmenníka - Obrody môžete si stiahnuť tu:



Ako sa môžem zapojiť do akcií vo výmenníku?


Výmenník Terasa


  • Prísť na plánovacie stretnutia realizované druhú stredu v
    mesiaci v popoludňajších hodinách, vo výmenníku o 16.30 hod.

  • Napísať e-mail na vymennik.terasa@kosice2013.sk, na ktorý komunitné pracovníčky ochotne odpovedia.

  • Zavolať na naše telefónne číslo 0918 937 332 a dohodnúť si stretnutie s komunitnými pracovníčkami.

  • Prísť, predstaviť sa a zapojiť sa do prebiehajúcej akcie.

  • V čase otvorenia výmenníka je k dispozícii schránka, do ktorej je možné vhodiť svoje návrhy a pripomienky.


Aký program vás vo výmenníku čaká?


Každý pondelok prebiehajú klubové činnosti ako je napríklad šach, kartové hry, spoločenské hry, rôzne diskusie, vzdelávacie činnosti, cvičenie vo výmenníku a pod. Zapojiť sa do nich možno okamžite od 14.00 do 18.00 hod. Každú stredu sa môžete zapojiť do komunitných projektov, ktorých súčasťou sú športové podujatia, tvorivé dielne, workshopy, prednášky, tvorba vlastných novín, môžete prísť na premietanie filmov a pod. Ostatné dni vo výmenníku budú prebiehať činnosti organizované obyvateľmi, ktorí si budú môcť zapožičať výmenník vďaka prítomnosti vrátnika, žijúceho v komunite. Priebežne počas roka budú realizované umelecké projekty, na ktorých umelci spolupracujú priamo s obyvateľmi patria sem napr. workshopy, ale aj iné zaujímavé aktivity realizované priamo v komunite. Na príprave a realizácii umeleckých projektov spolupracuje s obyvateľmi a lokálnymi umelcami kultúrny mediátor. Informácie o programe a všetkých aktivitách nájdete na webovej stránke www.spots.sk, na letákoch a plagátoch distribuovaných v okolí výmenníka, v komunitných novinách SPOTs, alebo ich získate priamo vo výmenníku od komunitných pracovníčok. Komunitné projekty pripravujú obyvatelia v spolupráci s projektovým tímom SPOTs. Výmenník poskytuje priestor aj pre dobrovoľnícku činnosť, prostredníctvom ktorej máte príležitosť podieľať sa na jeho rozvoji. Každý kto má chuť sa môže pridať ku aktívnej skupine a naplánovať programu výmenníka na ďalší mesiac, alebo si môže vytvoriť svoju vlastnú skupinu, ktorá sa do plánovania zapojí.

Pre koho je určený výmenník?



  • pre širokú verejnosť, pre obyvateľov, občianske združenia, neziskové organizácie, študentov, mladých umelcov, dobrovoľníkov a pod., jednoducho pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do akcií, podujatí, prezentovať sa alebo sa originálnym spôsobom podieľať na rozvoji komunity, prípadne organizovať činnosti potrebné pre svoju komunitu (napr. usporiadať domovú schôdzu)

  • cieľom projektového tímu SPOTs je vytvoriť vo výmenníku také podmienky, ktoré umožnia realizovať aktivity všetkým cieľovým skupinám a vekovým kategóriám.


Akým spôsobom môžem realizovať vo výmenníku vlastné činnosti?



  • Po konzultácií s projektovým tímom SPOTs, ktorej obsahom bude predstavenie zámeru, sa podpíše vzájomná dohoda. Vymedzí sa v nej špecifikácia činnosti, ktorá má byť vo výmenníku vykonávaná (druh činnosti, pre koľko ľudí je určená, ako často sa bude realizovať... ), a súhlas s Pravidlami vo výmenníku (viď nižšie), ktoré je potrebné počas činnosti dodržiavať.

  • Komunitné pracovníčky sú vám nápomocné pri formulácii a písaní projektu, ako aj pri hľadaní možnosti jeho financovania a realizovania.


Aké činnosti vo výmenníku realizovať nemôžem?


Výmenník nie je určený pre činnosti ako sú rodinné oslavy (párty, narodeniny, svadby), ďalej činnosti, ktoré by rušili obyvateľov v okolí výmenníka (hlučné koncerty v nočných hodinách, ...), činnosti, ktoré kapacitne presahujú priestor výmenníka (cca počet osôb 40) a loptové hry.

Musím platiť za vstup do výmenníka alebo za činnosti, ktoré sú v ňom realizované?


Vo všeobecnosti sa za vstup do výmenníka neplatí. Väčšina akcií, ktoré budú realizované nami sú bezplatné, ale v prípade platenej akcie na to vopred upozorníme na webovej stránke, v našich letákoch, plagátoch a novinách.

Ak máte otázky, na ktoré ste nenašli odpoveď, kontaktuje nás a my ich spolu s odpoveďami pridáme k týmto.

Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 7435x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk