Výstava a Živá knižnica: Proti násiliu páchaného na ženách

25 NOV 12:50
Tím projektu SPOTs v spolupráci s občianskym združením Fenestra pripravili vrámci celosvetovej kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách živú knižnicu spojenú  s výstavou Umlčané svedkyne.
ilustračné fotoVýstava figurín a plagátov bude vo výmenníku Terasa na ulici Obrody prístupná verejnosti počas dňa ( 8.12.) v čase od 9.00 do 15:30 hod. Budeme vám k dispozícii aby sme odpovedali na vaše otázky. Skupinové návštevy študentov a študentiek SŠ a VŠ si môžete rezervovať na dole spomínanej e-mailovej adrese a telefónnom čísle.

Po ukončení výstavy budeme pokračovať  Živou knižnicou, ktorá začne o 16:00 hod. Budete si môcť vypočuť 5 zaujímavých príbehov ľudí, ktorí sa problematike násilia páchaného na ženách v intímnych vzťahoch venujú, alebo venovali z rôznych hľadísk. V prípade, že sa chcete tejto živej knižnice zúčastniť musíte sa prihlásiť a rezervovať si miesto na e-mailovej adrese vymennik.terasa@kosice2013.sk, alebo na telefónnom čísle +421 (918) 937 332 do 6.12.2010. Živá knižnica je vhodná pre účastníkov/účastníčky nad 16 rokov.


16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách


Kampaňou 16 dní aktivizmu sa pripájame k celosvetovej iniciatíve boja proti rodovo podmienenému násiliu. Kampaň sa uskutoční v dňoch 25. novembra až 10.decembra 2010 v Košiciach.  OZ Fenestra plánuje realizovať túto kampaň v Košiciach pravidelne každý rok. Dlhodobým cieľom kampane je mobilizovať čo najširšiu komunitu ľudí v našom meste, aby sa aktívne zapojili do boja proti násiliu páchanému na ženách. Veríme tomu, že spoločne dokážeme urobiť veľa preto, aby boli ženy a deti doma v bezpečí a mohli žiť dôstojný život bez násilia. Viac informácií o kampani a jej sprievodných podujatiach nájdete na www.fenestra.sk

Výstava Umlčané svedkyne


Umlčané svedkyne sú spomienkou na ženy, ktoré boli zavraždené svojimi súčasnými či bývalými manželmi a partnermi v dôsledku dlhodobého násilia. Väčšina týchto žien cítila reálne ohrozenie svojho života a pokúšala sa vyhľadať pomoc u blízkych ľudí a v rôznych inštitúciách. Umlčané svedkyne sú mementom zlyhania spoločnosti pri ochrane žien a detí pred zločinmi, ktoré sa odohrávajú v súkromí.

Tolerancia akejkoľvek formy násilia páchaného na ženách a ich deťoch prispieva k tomu, že pre 588 tisíc žien a 617 tisíc detí na Slovensku je domov miestom, v ktorom sa denne obávajú o svoje zdravie a život.  Ženy a deti, ktoré boli v dôsledku násilia zavraždené nenašli zo strany spoločnosti pomoc, podporu a ochranu.

Autor článku: Tomáš Čižmárik Čítané: 5730x

Foto z akcií

Newsletter SPOTs

Zadajte svoj e-mail

Partneri

ke2013.jpg

 

kosice.jpg

 

mksr.jpg

 

rop.jpg

 

statny-znak.jpg

 

vlajka-eu.jpg

 


 

Predmetné projekty sú

implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013” Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk,

ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

 

 

 

Ďalší partneri:

 

univerzita-veterinarneho-lekarstva-a-farmacie-v-kosiciach.jpg

 

s-detmiorig.jpg

 

Exkluzívny komunikačný partner:

 

files-orange-logo-rgb.jpg

 

 

 

Kontakt

Kasárne/Kulturpark
Kukučínová 2
040 01  Košice

 

E-mail: spots@k13.sk